Vieraat

Sofia Olsson

Sofia Olsson (SWE) on vuonna 1979 syntynyt sarjakuvapiirtäjä ja toimittaja. Hän kuuluu feministiseen sarjakuvakollektiivi Dotterbolagetiin ja hänen sarjakuviaan on julkaistu useissa ruotsalaisissa lehdissä kuten Dagens Nyheterissä ja Galagossa. Hänen viimeisin sarjakuvateos ”Det bästa barnet” julkaistiin 2013.

Søren Mosdal

Søren Mosdal (DEN/FIN) on Oulussa asuva tanskalainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Hänen töitään on nähty useissa antologioissa ympäri Eurooppaa. Mosdal on julkaissut neljä pitkää sarjakuvakirjaa, joista tuorein on ranskankielinen Madeleine, une femme libre (2014). Kolme hänen piirtämänsä albumia on julkaistu Ranskassa. Lue lisää hänen kotisivuiltaan.

Mari Ahokoivu

Mari Ahokoivu on oululainen kuvittaja ja sarjakuvataiteilija. Ahokoivulta on julkaistu mm. Lola Olifante -lastensarjakuvasarja (Editions Cambourakis 2014-2015) sekä Kalle Hakkolan kanssa yhteystyössä tehty Sanni ja Joonas -talviyö (Kumiorava 2014, Rabén & sjögren 2015). Ahokoivun sarjakuvia on julkaistu sekä kotimaassa sekä ulkomailla. Hän on saanut sarjakuva-alan koulutusta Suomen lisäksi Ranskassa ja Ruotsissa ja hän myös opettaa sarjakuvan piirtämistä ja on mukana monissa sarjakuvahankkeissa. Vuonna 2014 Oulun sarjakuvaseura palkitsi Ahokoivun Skrew you –tunnustuksella, joka jaetaan pohjoissuomalaisen sarjakuvan hyväksi tehdystä työstä.

Tiitu Takalo

Tiitu Takalo on tamperelainen sarjakuvantekijä, kuvataiteilija ja pienkustantaja. Hänen sarjakuviaan on julkaistu monella eri kielellä. Takalo nousi julkisuuteen omien oma- ja pienkustannelehtiensä kautta. Tiitu Takalon teos Minä, Mikko ja Annikki voitti vuonna 2015 Sarjakuva-Finlandia-palkinnon.

Tommi Musturi

Tommi Musturi on tamperelainen sarjakuvataiteilija ja palkitun Glömp -sarjakuva-antologian luoja. Hänen töitään on julkaistu lukuisissa julkaisuissa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Sarjakuvien lisäksi Musturi on julkaissut useita kuva- ja taidekirjoja. Musturi toimii aktiivina sarjakuvayhdistys Kutikutin toiminnassa ja julkaisee itse sarjakuvaa Boing Being ja Huuda Huuda -kustantamoidensa kautta. Hänen sarjakuvakirjojaan on käännetty ruotsiksi, portugaliksi, ranskaksi ja englanniksi.

Kolbeinn Karlsson

Kollbein Karsson on ruotsalainen sarjakuvataiteilija, jota on kutsuttu Ruotsin omaperäisimmäksi sarjakuvan tekijäksi. Hänen töitään on julkaistu useissa ruotsalaisissa sekä kansainvälisissä julkaisuissa. Hänen surrealistisesta sarjakuvakirjastaan Peikkojen Kuningas (2010) on tehty vastikään animoitu lyhytelokuva.